نوار درزگیر عایق الاستومری چیست؟
نوار درزگیر عایق الاستومری
پیش از آشنایی با درزگیرهای عایق الاستومری و انواع آن ها، ابتدا ضرورت دارد که مطالبی را در رابطه با عایق الاستومری بدانیم. امروزه این نوع از عایق ها جایگزین بسیار مناسبی برای عایق های سنتی نظیر پشم شیشه هستند. عایق الاستومری نرخ انتقال حرارتی بسیار پایینی دارند و برای عایق کاری تاسیسات گرمایی و سرمایی در صنایع مختلف نظیر کارخانه های مواد غذایی، صنعت پتروشیمی و… مورد استفاده قرار می گیرند. در ادامه نوار درزگیر عایق الاستومری (Elastomeric insulating tape) را بررسی خواهیم کرد. برای کسب اطلاعات بیشتر با این موضوع، همراه ما باشید:
نوار درزگیر عایق الاستومری چیست؟
چنان چه برای عایق کاری لوله ها و تاسیسات از عایق های الاستومری استفاده کنید، در این صورت کاربرد نوار درزگیر عایق الاستومری در محل ضرورت دارد. پس از تعبیه عایق ها در محل مورد نظر ابتدا باید تمامی مناطقی که گوشه های عایق به یکدیگر متصل می شوند، چسب کاری گردند. در ادامه کار از نوار مذکور برای پوشش دهی این مناطق ( مناطق چسب دار) استفاده می گردد. شایان به ذکر است که این محصول باید در فضا های سرپوشیده مورد استفاده قرار گیرند. چرا که تابش مستقیم نور آفتاب سبب آسیب دیدگی آن ها می گردد.
نوارهای درزگیر الاستومری در انواع و اندازه های مختلف تولید و به بازار عرضه می شوند. انتخاب هر یک از انواع درزگیر ها باید متناسب با نوع عایق استفاده شده در لوله ها و تاسیسات صورت گیرد. به عنوان مثال: درزگیر های الاستومری فومی گزینه بسیار مناسبی برای استفاده در تجهیزات عایق شده توسط عایق های الاستومری ساده هستند.
طبقه بندی انواع نوار درزگیر عایق الاستومری
در این بخش به انواع این عایق ها اشاره شده است که به شرح زیر می باشند:
نوار درزگیر عایق الاستومری فومی
این نوع از درزگیرها ضمن داشتن کاربرد بسیار بالا، از نظر سایز و ضخامت نیز بسیار متنوع هستند. انواع برند های مرغوب و باکیفیت این نوع از درزگیر ها شامل:
برند k flex؛ درزگیرهای تولیدی این برند کیفیت بسیار بالایی را دارند و طیف وسیعی از اندازه را شامل می شوند.
برند Pa Flex؛ درزگیر تولیدی این برند نیز در کنار داشتن کیفیت بسیار بالا، از لحاظ اقتصادی نیز بسیار مقرون به صرفه است.
نوار درزگیر عایق الاستومری آلومینیومی
کاربرد این نوع از درزگیر ها، تنها به اقدامات عایق کاری محدود نمی شود. پیشتر نیز اشاره کردیم که کاربرد هر یک از انواع درزگیر ها باید متناسب با نوع و جنس عایق مصرفی، باشد. درزگیر های آلومینیومی گزینه مناسبی برای استفاده در لوله ها و تاسیساتی هستند که عایق کاری آن ها با عایق های الاستومری دارای روکش، صورت گرفته باشد.
منبع: عایق الاستومری چیست